نمایش صوتی شاهنامه – دو برادر

نام نمایش صوتی : نمایش صوتی شاهنامه – دو برادر

مدت زمان فایل صوتی : دو ساعت و نه دقیقه

توضیحات : ستاره شناسان سیستانی به «زال» خبر دادند که در آینده فرزند نورسیده‌اش «شَغاد» باعث نابودی و تباهی دودمانش خواهد شد؛ از این رو زال، شغاد را نزد شاه کابلستان فرستاد تا هر چه بیشتر از او دور باشد. «رستم و شَغاد» داستانی پهلوانی_ تراژیک دارای ۲۱۲ بیت در شاهنامه است. «زال» را کنیزی زیبا و نوازنده بود. از او پسری زیبا زاده شد که پدر او را «شَغاد» نام نهاد. اختربینان طالع او را شوم پیش‌گویی کردند و زال را گفتند که چون به مردی رسد، نواده سام به دست او تباه خواهد شد. زال از بازی سرنوشت به خدا پناه برد و او را نزد شاه کابل فرستاد. شاه کابل دختر خود را به شغاد داد و امید داشت که رستم به احترام این پیوند دیگر از او خراج نستاند. اما کسان رستم به هنگام باج، خراج معمول را از او گرفتند.

شغاد این عمل را بی‌شرمی خواند و با شاه کابل در برانداختن برادر، هم داستان شد. شاه کابل دسیسه‌ای چید و در جشنی شغاد را سخنانی سرد گفت. شغاد به‌خواری به زابلستان رفت و از شاه کابل نالید. رستم به کین‌خواهی برادر، آهنگ کابل کرد؛ اما شاه کابل به‌ نیرنگ از در پوزش درآمد و به پیشواز رستم رفت و او را به جشن و سور خواند و به شکارگاهی کشانید.

از شخصیت‌های پیچیده روانی و اثرگذار، اما منفی شاهنامه، «شَغاد» برادر ناتنی «رستم» است که «فردوسی» چنان هنرمندانه و دقیق به بیان نشانه‌ها، توصیف رفتارها و انگیزه های او در قتل رستم می پردازد که با بررسی این توصیف‌ها و نشانه‌ها و مقایسه آنها با نابهنجاری‌های روانیِ شناخته شده در دانش روان‌شناسی، می توان نتیجه گرفت شغاد دچار «اختلال روانی عقده حقارت» است. کتاب گویای «دو برادر» روایتگر داستان پهلوانی–تراژیکِ «رستم و شغاد» است. شنیدن این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

کارگردان : صدرالدین شجره

ترجمه / اقتباس شنیداری : پیمان مجیدی

تهیه‌کننده رادیویی : شهناز دهکردی

سردبیر رادیویی : فاطمه دلیری

افکتور : محمدرضا قبادی فر

صدابردار : پیروز صدرایی

بازیگران : رضا عمرانی , شمسی صادقی , اسماعیل بختیاری , محمد آقامحمدی , سلمان خطی , مهدی بهنام , مهدی طهماسبی , محمد رضاعلی , محمد شریفی مقدم , غلامحسن تسعیری , حبیب بختیاری , عباس توفیقی , صمد پل سنگی , عباس وفایی , مجتبی طباطبایی , راضیه مومیوند , بیوک میرزایی , فریدون اسماعیلی

قبلی «
بعدی »